تهیه کنندگان : حق شناس، باغبان اورندی، رضائی (معاونت راهبری فنی)
1. مقدمه
در دهههای اخیر با توجه به تحولات مختلف اقتصادی، اجتماعی و فناورانه مانند افزایش شهرنشینی، تغییر در الگوی مصرف و میزان مصرفگرایی و افزایش نفوذ و بهرهگیری از فناوریهای نوین، زندگی بشر با چالشها و مسائل جدیدی در سبک زندگی و محیط زیست مواجه شده است. پدیدههایی مانند چاقی و پیری جامعه، کمبود منابع آبی پایدار، تغییرات آب و هوایی، آلودگی هوا، ایمنی و امنیت غذایی و پسماند در دهههای اخیر به مسائلی کلیدی برای بشر تبدیل شدهاند که آینده و بقای ما را تحت تأثیر خود قرار می دهند. با این وجود این چالشها در نوع خود پارادایم جدیدی از زندگی را رقم زده است که مملو از فرصتها و الگوهای نوین کسب وکار می باشد. صنعت کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بسیاری از کسب و کارهای فناورانه با ارائه ابزارهای کارآمد در این حوزه شروع به فعالیت کرده اند.
2. برنامه های کاربردی بومی و غیربومی
با گسترش کاربردهای نرمافزارها و برنامههای کاربردی در حوزههای مختلف، تعداد این برنامهها روز به روز در حال افزایش است. استفاده از برنامه های کاربردی مذکور که نیازهای افراد جامعه را مرتفع می سازند، در حال گسترش است. در این بخش از گزارش، مجموعه ای از برنامه های کاربردی و استارتاپهای بومی و غیر بومی فعال در حوزه کشاورزی گردآوری شده است.
لازم به توضیح است که باتوجه به ملاحظات مرکز ملی فضای مجازی در خصوص انتشار اسامی و اطلاعات تماس شرکتها، بخشی از گزارش در این قسمت گنجانده نشده است.